Friday, January 7, 2011

Assalamualaikum , Salam Sejahtera & Salam 1 Malaysia.

2/1/11 - 3/1/11 - Pendaftaran.
4/1/11 - 7/1/11 - Orentasi.

Bermacam-macam ragam dapat dilihat..tapiii kita mulakan dulu dengan pendaftaran.
tp seblum tuhh. apa kata kita berkenalan dgn barisan fasi.

Gangaa - Ketua
atOwk
Ammar
Raof
Adeq
Raymond
Tanusha
Dalila
Kak Pah
Ehsan
Fariz
Hamen
Harwind
Vicky
Phin
Sabrina
Sabuj
Nanthiny
Epul
Joshua

Alkisah di mulakan pagi jam 6.00pagi. Bila kne bangun pagi je, cuaca sedap. Rahmat Yang Maha Esa.. Bermula tugas getir,melayan karenah yg pelbagai.tp kasi tabikkk la sama family2 yg hadir, semua sabar menunggu giliran yg kadang kala mangsa yg terlalu lama..tahniah.
tinggalkan pendaftaran,kita terusssssssssssskan ke orentasi.

Saat ni, semua malu-malu kucing, bila ditanya soalan,semua pandang kasut.
1st aktiviti, Ice Breaking, dekat sini, bermulalah edisi pengsuaikenalan sesama mereka. Ada yg malu-malu, ada yg terus cakap tak berhenti.. then di teruskan edisi menegangkan urat, Quack Quack. layan gak game ni. haha !

Kesimpulannye, akhir sekali, BEST, semua da kenal kawan2, ingat fasi yg buli junior tp junior yg buli fasi. hadoii..
last sekali before semua balik, sesi Menangis. sgt sgt BEST, Kenapa???
sbb kita di ingatkan tujuan kita datang,
harapan yg menggunung oleh family dan masa depan,
supaya kita tidak lupa diri,
supaya kita jadik diri kita sendiri,
benda yg lepas usahkan di kenang,
jadikan pembakar semangat.

Harapan utk adik-adikku tersayang, ingat 2 perkara penting,
1. Ingat Tuhan
2. Ingat Keluarga.

Ingat tujuan datang sini, ada masa kita enjoy, ada masa kita serius. masing2 da matang dalam menilai sesuatu perkara, harap bijak..

Akhir kata, bagi mewakili pihak Fasilitator untuk intake Januari 2011 Universiti Tun Abdul Razak, Pohon Kemaafkan andai kami tersalah kata, termarah,terbuli, dan terrr terrr yg lain.
Dan Semoga adik-adik intake Januari 2011 Bergradusi dgn pointer 4.00 CGPA.

Selamat Maju Jaya !!

Friday, December 31, 2010



Jaga diri baik2 ye 2010, terima kasih sbb sudi hadir dalam hidup aku.Akan aku rindu dan hargai saat kita bersama, suka dan duka..
--------------------------------------------------------------------------------------------------


Selamat Tahun Baru 2011.
Semoge apa yg di hajati tercapai.
Semoge tahun 2011 memberi kita impak yg lebih postif.

Wednesday, December 22, 2010

KKejadian SSebelum & SSelepas MMasuk UUniversiti

Assalamualaikum, hari ini nak cerita pengalaman masuk Unirazak,dulu dikenali Unitar.

Alkisahnya bermula pada hari rabu, seminggu lepas pindah ke JB dr PNG, tgh tunggu result PeperiksaanAwamMalaysia, ingat mmg malas nak sambung, nak kerja. DUIT DUIT DUIT, tp akibat pengaruh yg kuat dari mambang2 seangkatan masa sekolah menegah, aku sambung le belajar. kalau duduk kat rumah, hari hari DOTA,CS,COD. kang tak jadi manusia, menghabiskan beras je.. hihihi

Then,
Hari rabu tu, tahun 2007 bulan Ogos, pergi la pejabat nak usha2 Unitar ni, sbb kat area JB, ada Cosmopoint,Yayasan Pelajaran Johor, tapi Unitar tetap di hati.haha.. aku bertemu la penyambut tetamu, Kak Lily. so memula nak amek course Dip In IT.. tp member2 lain amek Dip In Mngmt aku pon, yela. kalau belajar dgn kawan2 baru seronottttt,sgt sgt seronottt.. masa intake aku tuh, aku jumpe Gangaa, Jakpa, Isman, Qam, Aliff , Ain, Zera, Marry, tuh je ingat, lain MAAF!! TERLUPA laaa ;) .lepas tuh bermula penyambungbelajaran di Universiti Tun Abdul Razak JB, pemilik Matrix IJ0780852.. (kalau tak salah) . Syok gak belajar JB ni, semua dekat. boleh tgk2 Singapore, g kat roff top, pasto amek rokok, air coke. usha je la.. best wey, tp tuh la.single je,, kalau tak boleh lomentik2 sikit..

**mengimbau kenangan masa zaman2 baju putih, seluar hijau SPM, dan baju puteh, seluar puteh STPM**
ini zaman terakhir kne ikut peraturan sekolah. tapi ramai kot tak follow kan? apa nak buat, dari tgh membuak buak.. kih3, masa zaman nakal ni la, kita ikut nafsu je, yg sedap mmg sedap je laaa kan :) then lepas tuh, teringat plak zaman masa mula2 dpt motor. fuhhhhhhhhhh, riuh sekampung. Dulu zaman seluar puteh baju hijau, aku ni nerd, tak penah ponteng.. nampak baik jee , akan tetapi, masuk zaman seluar puteh baju puteh, ponteng sekolah jeeee keje. haishh.jahat ke aku?? skit la kot..
dulu masa kat PNG, mmg aku rapattttt sgt dgn mmbr2, classmate aku, Keown, Yus, Aaron, Andy, Satikh, Rafi, Wan, Botak, Ragu, Haresh.. kalau ada tertinggl maaf.. dulu kalau kat Subang, port ponteng mesti CC kt 15. tp kalau kat PNG, tempat ponteng ada Hutan Rimba. best wei.. mandi sungai2.. lepas tuh men kejo2 dgn abe polis. kih3.
-enough zaman terLAMPAU tuh-

masa kat Unitar, dalam sem 4, kne plak pindah kat Unitar Kelana Jaya.. sbb dikatakan nak tutup, tp SAMPAIIIIIIII SEKARANGGG BUKA lagi. cume course je kurang berbanding dgn KJ.
masa ini la aku rapat dgn Nazruel Haffiz, da jadik macam adik aku.. huhu, da nak 3 tahun aku rapat dgn dia. hampir semua benda aku tau pasal dia, dia tau pasal aku. So, masuk tauh 2009 Ogos gak, aku tamatnye Diploma In Management. hik3. 30November2010..aku convo kat PICC. bangga beb, tgk mak n ayah aku menitiskan air mata gembira..

Buat Ayahanda & Bonda, maafkan Anakanda sbb membuat suatu penantian yg sangat lama. selalu buat risau, selalu buat marah, selalu tak duduk rumah smpi risau sgt, selalu lawan cakap, selalu tak dgr cakap, walau macam pun, saya sayang Ayah n Mak, terimah kaseh sbb masih terimah sy sbgai anak Ayah n Mak.. (Hargailah Orang Tuh Selagi Mereka Masih ADA)

:( sedih plak, nanti la cerita.. :( :( :(

Thursday, December 16, 2010

Kenapa Allah temukan kita dgn orang yg salah?

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih, apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang...


1) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

5) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

6) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9) memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BEST!~♥

Tuesday, December 14, 2010

Sejarah Pindah Randah..

AssalamualaikuM.. harap semua sihat walafiat di samping keluarga tercinta.

aku da kat Merlimau, Melaka. Sekrang, Merlimau tanah tumpah darah..
masak umur aku 1 - 7 tahun, aku duduk kat KL, lepas tuh, dr 8 - 17 duduk kat Subang Jaya (SS15), Sekolah Rendah Kebangsaan Sri Subang, lepas tu, Sekolah Menengah Kebangsaan SS17,Subang Jaya.. then lepas Sijil Pelajaran Malaysia aku telah di transfer ke Georgetown,Pulau Pinang.. aku amek Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia. huhu, kat Penang, aku duduk kat Jalan Rawang. aku bersekolah kat Sekolah Menengah Laki-Laki Methodist Penang. huhu.. then abis je STPM, dr Utara ke Selatan tanah air, Johor Bharu.. then aku masuk lah Unitar JB.. dalam 8/2007.. so 12/2010, aku pindah Melaka..
so Melaka Bandaraya Bersejarah.. ;)
tapi apa2 pon, aku ada kawan 1 Malaysia. & aku sayang kawan2 aku..er.. kawan2 aku sayang aku tak?

yang hampir benar,
atOwk - 10:13PM/14122010

Saturday, December 11, 2010

Hotel Continental, Penang

AssalamualaikuM buat saudara/i yg agak2 tgh bosan tuh..

atOk kat Penang nie, melepak/melancong/meluangkan masa bersama ayah & mak tersyg..
ramai plak orang hari ni, mcm mana seyh,perut da kebulur.. bungkus sudah..

er.ngantuk.nak sambung tidO.. buhbye.

yang agak poyo,
atOwk - 3:10PM/12122010

Sepanjang Tahun 2009 / 2010

AssalamualaikuM..
harap sihat sentiasa,aku pun tak tahu nak cakap apa, tapi tiba2 je teringat diari maya aku yg serba tak kena ni.

pasal tajuk entry tuh,ada la beberapa perkara jadi kat aku,

1.aku da gengam Dip In Management, Universiti Tun Abdul Razak..
-> aku cam tak sangka,yela.dulu perangai macam setan, slalu buat mak ayah aku pening kepala, tp 30 Oktober 2010, aku buat parent menagis kegembiraan.. dulu report card, slalu pen MERAH. Pointer okey la, boleh la jadik exec. huu. aku masuk Unitar Johor Bahru tahun 2007 bulan Ogos.. tp lepas tuh, dalam 2008 bulan Mei, kena pindah Kelana Jaya, so start kat Kelana Jaya, aku da aktif dgn aktiviti kolej..aku da belajar tolong member handle event2 kat kolej, susah rupenye,tp tak kisah la, member punya pasal layan je..sbb tuh pengalaman yg mungkin tak dapat cari kat luar..

2.aku skng da pikul tanggungjawab baru, Majlis Perwakilan Mahasiswa Unirazak 10/11.
orang da percaya kat aku, aku kena pegang kepercayaan mereka, aku kena pegang amanah yg mereka bagi kat aku.. aku harap aku tak leka, aku harap aku tak pilih kasih..

"andai aku leka, kritiklah aku, aku aku alpa,kejutkan aku"

tuh je laa. nanti cerita lagik.

Yang Benar,
atOwk - 12:41AM/12122010